Hvem er Santanas Venner?

16. dec. Brian Santanas Venner Portrætter 2012 EVSV 16. dec. Christian ny Santanas Venner Portrætter 2012 EVSV BESKÅRET samlet 2013.06.19 SV Mathias 16. dec. Morten Santanas Venner Portrætter 2012 EVSV BESKÅRET samlet 2013.06.19 SV Oscar 16. dec. Otto Santanas Venner Portrætter 2012EVSV 16. dec. Rasmus Santanas Venner Portrætter 2012 BEVSV

Brian
Eberhardt
(Guitars)

Christian
Engel
(Bas)
Mathias
Engel
(Drums)
Morten
Agergaard
(Congas)
Oscar
Vargas
(Vocals)
Otto
Fiala
(Timbales)
Rasmus
Kemp
(Keyboards)


Brian Eberhardt (Guitars)

guitar 16x9Brian spiller guitar i Santanas Venner og nyder hvert eneste sekund.

Når vi står på scenen, når toner, groove, publikum og bandet bliver til een stor energi, så er man nærmest lykkelig.


På scenen

 69i4130-4x3

Musik er energi

I livet står man altid på scenen, det er godt at huske i hverdagen. At være med Santanas Venner ude og spille, det er noget Brian altid glæder sig meget til. Vi mødes i god tid, inden vi skal spille, for opstilling og lydprøver er en del af den mentale forberedelse.

Det handler om at opbygge en stemning hen gennem aftenen, både på scenen mellem musikerne og hos publikum i salen. Santanas Venner starter med de store klange, de intense rytmer, de smukke melodier og ender altid i energiudlandninger, hvor det hele går op i en større enhed.

Mit instrument

2012.12.16 be near

Min guitar og jeg

Som alle andre guitarister elsker Brian sine guitarer, i Santanas Venner er det særligt to, som har fokus.

En vidunderlig Yamaha SG3000 fra 1970'erne (som Carlos dengang spillede på), som oprindeligt har tilhørt Per Frost. Instrumentet er bygget af eet stykke træ og har indbygget en massiv messingplade; gribebrættet er ibenholt, og guitaren har et substain og en tone man normalt kun drømmer om. Til gengæld vejer den det dobbelte af en normal guitar, men Brian er jo stærk!

Den anden er en blå PRS Santana II (som Carlos stadig spiller på), ligeledes bygget i eet stykke træ og med indlagt massiv messingplade, denne guitar kan synge, så det er en fryd. Brian bruger især PRS'en på de nyere Santana-hits.

Forstærkerne er MESA Boogie, som ligeledes er en del af the Carlos Sound.

Inspiration

2011 brian painting

Livet er een lang inspiration

Brian har komponeret ca. 40 stykker musik og har tidligere primært spillet i orkestre med denne musik, men på forunderlig vis har der altid fulgt en enkelt Santana-ting med i disse sammenhænge.

Det herlige ved at spille Santana's musik er, at alt er tilladt. Forstået således at musikken rummer alle genrer, klange, takt- og tonearter; alt fra rock, salsa, samba, mambo, hip hop, pop og klassisk musik.

En guitarsolo i Carlos-universet bygger på både rytmik, melodi og fantasi. Mange af soloerne kan man som kender næsten synge med på, og rundt omkring befinder sig små rytmiske figurer som pisker stemningen op og ofte vil man opdage små melodi-stumper med hilsener til andre komponister og musikstykker.

Baggrund

brian hos mormor med guitar 4x3

Brian på 4 år med onkel John's guitar

Hjemme hos mormor og morfar fik Brian på 4 år lov at låne onkel Johns guitar (John Guldberg fra Laid Back). Det blev dog først klaver og orgel, som rigtigt fangede Brians interesse i 10 års alderen, og derefter kom guitaren til da han fyldte 14.

Det blev til mange guitar-besøg i 1970'erne hos onkel John, hvor der blev spillet Jimi Hendrix og meget andet, Brian har stadig John's håndskrevne tablatur til Samba Pa Ti, tak John :-)

Da Christian Engel (bas i Santanas Venner) og Brian var 13 år gamle mødtes vi og spillede "Black Magic Woman". Det blev starten på et livslangt venskab, hvor musikken skulle få en central rolle. Først i Meadow Safran, siden Magic Amigos og flere andre bands. Altid fulgte Santana's musik vores vej, så det var oplagt at kontakte Christian, da Brian i 2006 tog initiativet til Santanas Venner. I dag er vi et drømmehold, som sammen nyder at spille denne livsglade musik.