Inspiration

basist

Blues, soul, funk, latin, jazz, rock & fusion!

Jeg har mange inspirationskilder og er bestemt glad for B.B.King, Earth, Wind & Fire, Tower of Power, Herbie Hancock, Steely Dan, Santana, Miles Davis, Pink Floyd og Weather Report; for at nævne nogle få navne.

Min relation til latinrocken blev nok grundlagt ved, at flere af ovennævnte bands i stigende omfang anvendte relativt meget percussion, hvilket tilførte musikken både latinamerikanske og afrikanske rytmer. Der kom også flere orkestre på den danske scene (Buki Yamaz, Nana Banana og Himmelekspressen), som jeg jævnligt hørte live.

En vigtig musikalsk milepæl for min relation til Santana's musik var deres livealbum "Lotus", som kom i 1974. Det var og er en af perlerne i min musiksamling - altså originaludgaven der som noget helt exeptionelt udkom som et 3-dobbelt album - på LP forstås. Omkring 1978 hørte Brian og jeg for første gang Santana live i København, og selvom de måske på det tidspunkt plademæssigt var nede i en bølgedal, erindrer jeg en fantastisk oplevelse, som gentog sig et par år senere på Roskilde Festivalen. Og da "SuperNatural" kom omkring årtusindskiftet blev jeg for alvor tændt på Santana igen og fik de gamle albums frem i lyset. 

Så det var de perfekte afsæt til senere selv at dykke ned i Santana's guldgrube af numre, der ud over latinrocken jo rummer både soul, fusionstoner og lidt funky stuff - altså en god cocktail af meget af den musik, jeg syntes allerbedst om.